برنامه نویسی وب به نگارش، نشانه گذاری و کدگذاری در حوزه توسعه وب اشاره دارد که شامل محتوای وب، برنامه نویسی کلاینت وب و سرور و امنیت شبکه است.برنامه نویسی وب یا همان توسعه وب (Web Development) نیز یکی از حوزه های برنامه نویسی است که استقبال از آن در سال های اخیر بسیار زیاد بوده. برنامه نویسی تحت وب با برنامه نویسی متفاوت است، در واقع برنامه نویسی تحت وب به دانش میان رشته ای در حوزه زبان‎های برنامه نویسی، برنامه نویسی سمت کلاینت و سمت سرور و فناوری پایگاه داده نیاز دارد. برنامه نویسی وب را می توان به طور خلاصه به دو قسمت برنامه نویسی سمت سرور و برنامه نویسی سمت کلاینت دسته بندی کرد.

یک برنامه نویس وب یا همان توسعه دهنده وب ، برنامه نویسی است که به طور مشخص با توسعه برنامه های کاربردی مبتنی بر وب سر و کار دارد. برنامه نویسان وب در سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک مشغول به کار می شوند. برخی از آن ها به صورت تمام وقت کار می کنند و برخی ممکن است به عنوان مشاور و به صورت مستقل با سازمان ها و شرکت ها همکاری داشته باشند.

به طور کلی، برنامه نویسی وب را می توان در دو دسته برنامه نویسی وب سمت کلاینت (فرانت اند) و برنامه نویسی سمت سرور (بک اند) جای داد. پیچیدگی پروژه های برنامه نویسی وب متفاوت است و بسته به میزان پیچیدگی هر پروژه، ممکن است مراحل و کارهایی که انجام می شوند متفاوت باشد. به ساخت یک صفحه وب متنی ساده که تنها از HTML در آن استفاده شده است، برنامه نویسی وب گفته می شود. همچنین، توسعه یک وب اپلیکیشن تجاری مثل Gmail را هم برنامه نویسی وب یا همان توسعه وب می نامند.

برنامه نویسی سمت کلاینت
سمت کلاینت به برنامه نویسی مربوط به دسترسی به داده ها از کاربران و ارائه اطلاعات نیاز دارد. همچنین باید اطمینان حاصل شود که به اندازه کافی پلاگین برای غنی سازی تجربه کاربر در یک رابط کاربری گرافیکی و اقدامات امنیتی در خصوص رفتار کاربران وجود دارد.

برای بهبود تجربه کاربر و ویژگی های مربوط به آن در سمت کلاینت، از JavaScript معمولاً استفاده می شود. این زبان برنامه نویسی یک پلتفرم بسیار پرکاربرد در سمت کلاینت برای طراحی و اجرای برنامه های وب است. HTML5 و CSS3 از بیشتر ویژگی های سمت کلاینت که توسط سایر چارچوب های برنامه ارائه شده اند پشتیبانی می کند.

برنامه نویسی سمت سرور
سمت سرور یا (Server Side) بیشتر به برنامه نویسی مربوط به بازیابی داده ها، امنیت و کارایی سروکار دارد. برخی از ابزارهای مورداستفاده در این بخش شامل:

ASP
PHP
Java
MySQL
ابزارها و سیستم عامل های خاصی وجود دارند که به برنامه نویسی سمت سرور و کلاینت کمک می کنند.

برنامه نویس فرانت اند با چه چالش هایی مواجه است؟
چالش اصلی در برنامه نویسی فرانت اند این است که ابزارها و روش های به کار گرفته شده برای ایجاد سمت کلاینت در کاربردهای وب به طور مرتب تغییر می کنند و یک برنامه نویس فرانت اند همواره باید از تحولات این حوزه با خبر باشد و مهارت های خود را بر اساس این تغییرات ارتقا دهد. هدف از طراحی یک وب سایت، حصول اطمینان از این مسئله است که وقتی کاربر سایت را باز می کند، اطلاعات مورد نظر در یک قالب خوانا و مرتبط با موضوع به وی ارائه شود.

یکی دیگر از چالش هایی که برنامه نویسی فرانت اند را پیچیده تر می کند این است که امروزه کاربران از دستگاه های مختلفی برای باز کردن صفحات وب و کار با وب اپلیکیشن ها استفاده می کنند و اندازه صفحه نمایش و وضوح تصویر (Resolution) در این دستگاه ها تفاوت دارد. به همین دلیل، طراح فرانت اند ناچار است این مسئله را هنگام طراحی سایت در نظر بگیرد. برنامه نویس فرانت اند باید اطمینان حاصل کند که سایت یا وب اپلیکیشن مربوطه در مرورگرهای مختلف، سیستم عامل های گوناگون و انواع دستگاه ها به درستی باز می شود. این مسئله نیازمند طرح ریزی و برنامه ریزی دقیق توسط توسعه دهنده است.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت درخواست با ما در ارتباط باشید.

شماره تماس: 09360465056 و 09119121978