توسعه برنامه موبایل یک اصطلاح است که برای نشان دادن عمل یا فرایندی که توسط آن، نرم افزار کاربردی برای دستگاه های همراه مانند دستیاران دیجیتال شخصی، دستیاران دیجیتال سازمانی یا تلفن های همراه توسعه داده شده است. این برنامه ها ممکن است حین ساختن سیستم عامل ها به صورت از پیش نصب شده روی موبایل ها قرار بگیرند یا توسط کاربر به سیستم منتقل و اجرا شوند.
یک اپلیکیشن (یا اپ) موبایلی نوعی برنامه کاربردی است که برای اجرا بر روی موبایل یا سایر دستگاه های سیمکارت خور مانند تبلت طراحی شده است. حتی اگر این برنامه ها واحدهای نرم افزاری کوچک با عملکرد محدود باشند، همچنان قادر به ارائه خدمات و تجربیات با کیفیت به کاربران هستند.
برخلاف برنامه های رایانه های رومیزی، برنامه های موبایل از سیستم های نرم افزاری یکپارچه پیروی نمی کنند بلکه هر برنامه موبایل کارکرد محدود و منحصر به فردی مثل بازی، ماشین حساب یا مرورگر وب تلفن همراه را ارائه می دهد.
اپلیکیشن های بومی
اپلیکیشن هایی هستند که مخصوص یک سیستم عامل خاص طراحی و ساخته می شوند. به همین دلیل است که بومی نام دارند؛ در واقع آنها بومی یک سیستم عامل یا دستگاه خاص هستند. امروزه اکثر برنامه های تلفن همراه برای سیستم عامل هایی مانند Android یا iOS ساخته شده اند. در حقیقت شما نمی توانید یک برنامه Android را در iPhone نصب کنید و از آن استفاده کنید و بالعکس.
مزیت اصلی برنامه های بومی عملکرد بالا و تجربه کاربری عالی آنهاست. به هر حال، توسعه دهندگان این برنامه ها را در محیط بومی اصلی می سازند. دسترسی به طیف گسترده ای از APIها نیز به سرعت بخشیدن به توسعه و گسترش مرزهای استفاده از برنامه کمک می کند. برنامه های بومی را فقط می توان از فروشگاه های برنامه بارگیری و مستقیماً در دستگاه ها نصب کرد. به همین دلیل است که این نوع اپلیکیشن های موبایل ابتدا باید یک فرآیند دقیق انتشار را پشت سر بگذارند.
سطح انعطاف پذیری توسعه موبایل
نیازها، ابزارها و تکنیک ها و مهارتهای مختلفی که برای Android و iOS وجود دارد متفاوت هستند. یعنی اگر شخصی در زبان توسعه iOS Swift تخصص داشته باشد، فقط می تواند برنامه های موبایل برای دستگاه های اپل مانند iPhone یا Macbook ایجاد کند.
و همینطور کسی که به زبان های مربوط به اندروید مانند جاوا و کار با پلتفرم هایی مانند اندروید استودیو مسلط باشد فقط می تواند برنامه های موبایل اندرویدی بسازد.
از این نظر شاید انعطاف کمتری نسبت به توسعه وب داشته باشد ولی دلیل این است که چون بحث در هر حوزه اندروید یا iOS خیلی تخصصی تر است و عام نیست و هر کسی بلد نیست بخاطر همین یک مزیت شمرده می شود.
برنامه نویسی موبایل:
جاوا (Java)
وقتی کسی می خواهد سمت برنامه نویسی اندروید بیاید، اولین زبانی که با آن روبرو می شود، جاوا است. خیلی از برنامه نویس ها، زبان اصلی برنامه نویسی اندروید را زبان جاوا میدانند.
کاتلین(Kotlin)
با توجه به احساس نیاز توسعه دهندگان اندروید و به منظور پوشش دادن نقص های زبان جاوا،kotlin متولد شد. این زبان متن باز است. برای نشان دادن سرعت و لذت این زبان می توانیم بگوییم 100 خط کد برنامه جاوا با ده خط کد زبان kotlin جایگزین می شود و همانند جاوا، در ماشین مجازی جاوا اجرا می شود.
سی شارپ(C#)
سی شارپ! این زبان برنامه نویسی یک زبان چند الگویی می باشد که علاوه بر شی گرا بودن جزگرا نیز می باشد که توسط مایکروسافت ایجاد شده است و دارای اهداف عمومی می باشد. به همین خاطر میتوانیم این زبان را شبیه آچار فرانسه بدانیم چون این زبان در هر زمینه ای که بخواهید وارد شوید کاربرد دارد، از طراحی سایت گرفته تا اپلیکیشن های موبایلی و ...
دارت(Dart)
یکی از جالبترین زبان هایی است که بر روی چندین سیستم عامل قابل اجراست که توسط گوگل طراحی شده است. دارت یک زبان شی گرا می باشد که با کدهای بومی یا جاوااسکریپت می تواند یک برنامه فوق العاده بسازد.
جاوا اسکریپت(Java Script)
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی سطح بالاست که دارای قابلیت چندالگویی بودن است. این زبان هم شیء گرا بوده و هم امکان برنامه نویسی فانکشنال را برای کاربران فراهم می نماید
برای اطلاعات بیشتر و ثبت درخواست با ما در ارتباط باشید.
شماره تماس: 09360465056 و 09119121978